II. BALKAN ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR SPOR OYUNLARI AÇILIŞ TÖRENİ

Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Üniversitemiz işbirliği ile düzenlenen II. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Açılış Töreni 13 Mayıs 2014 tarihinde, Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Rektör Prof. Dr. Yener Yörük ve protokol üyeleri katıldı.

Projeye dahil olan beş Balkan ülkesinin yanı sıra ve Türkiye’den 500 sporcunun katıldığı II. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları Açılış Töreni renkli görüntülere sahne oldu. Kırkpınar Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Salonu girişinde öğrenciler tarafından düzenlenen davul gösterisi büyük ilgi gördü.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan Vali Hasan Duruer, özel gereksinimli çocukların böyle bir etkinlik ile bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek, sevginin olduğu her yerde mutluluğun ve birlikteliğin olacağını söyledi. Etkinlik İzmir Otizm Orkestrası ve Ritim Grubu, Edirne Belediyesi Roman Dans Grubu, Yağmur Çocuklar Mehter Ekibi’nin gösterileriyle devam etti.

II. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’nın ilk bölümünü oluşturan etkinliklerde sporcular birbirleri ile yarıştı. Madalya töreninde konuşan Rektörümüz, II. Balkan Özel Gereksinimli Çocuklar Spor Oyunları’na birçok ülkeden sporcuların katıldığını belirterek, etkinliğin “Hepimiz Aynı Takımdayız” başlığı altında her geçen yıl Balkan Ülkelerinden artan katılımla gerçekleştiğini söyledi. Finalist sporcuların madalyaları protokol tarafından takdim edildi.  
 
Ek Resimler
Bu içerik 13.05.2014 tarihinde yayınlandı ve toplam 578 kez okundu.
Resim Resim Resim Resim Resim Resim Resim